6

YouTube is jarig!

10 jaar YouTube

Het mediaplatform YouTube bestond afgelopen weekend 10 jaar. YouTube is de afgelopen decennia gegroeid tot het populairste videokanaal van dit moment. Om dit te vieren geven wij je een preview van de afgelopen 10 jaar YouTube.

De makers van de onderstaande infographic, One Productions, hebben geweten dat er veel te vinden was over YouTube. Visueel hebben zij feiten en cijfers in beeld gebracht van geboorte tot grote jongen. Met ruim 1 miljard unieke bezoekers mag het platform een echte grote jongen genoemd worden.

Geboorte YouTube

Het begon allemaal 10 jaar geleden. Chad Hurley, Steven Chan en Jawed Karim kwamen op het mooie idee om een videoplatform op te richten. De domeinnaam werd op 14 februari 2005 vastgelegd, maar de officiële lancering was pas in december 2015.

Allereerste video

Een paar maanden na lancering publiceerde Jawed Karim het eerste filmpje op YouTube. Een filmpje van 20 seconden over de dierentuin. De maanden daarna bezochten steeds meer internetgebruikers YouTube. Na een jaar waren dit er 38 miljoen. Toen in 2006 YouTube werd gekocht door Google zette de groei zich verder door met duizelingwekkende cijfers. Iedere maand worden er ruim 6 miljard uren naar YouTube-video’s gekeken en komen er iedere minuut 100 uren aan nieuw materiaal bij.

Het succes van YouTube zet zich door en er lijkt maar geen eind aan te komen. Hoe zou YouTube er over 10 jaar uitzien? Zou het bedrijf dan nog steeds aan het groeien zijn? Wij weten in ieder geval wel dat de afgelopen 10 jaar voor YouTube ontzettend succesvol zijn geweest. Hieronder volgt een infographic over de laatste 10 jaar van YouTube – van geboorte tot grote jongen.

 

[cml_media_alt id='562']YouTube[/cml_media_alt]

 

Bron: Frankwatching.comoneproductions.com