9

Wat je nog niet wist over WhatsApp

WhatsApp

Het populairste communicatiemiddel van dit moment is toch wel WhatsApp. Dagelijks zijn miljoenen mensen actief op de tool voor gratis berichten, foto’s en video’s te versturen. Ook bedrijven worden steeds actiever op Whatsapp, ook voor hen wordt de berichtendienst een interessant communicatiekanaal.

WhatsApp is de laatste tijd ontzettend gegroeid, om die reden maakte Shop on Less een infographic over de stand van zaken van de app. Enkele leuke weetjes kwamen boven water. Wist je bijvoorbeeld dat er dagelijks 30 miljard berichtjes via het platform worden verzonden?

Overname WhatsApp

Op 14 februari 2014 kocht Facebook voor 19 miljard dollar de berichtendienst WhatsApp. Omdat Facebook regelmatig onder vuur ligt vanwege privacyschending dreigden een tal van Nederlanders te gaan stoppen met het gebruiken van de berichtendienst. Verwacht werd dat 30% van de Nederlanders zouden overgaan op WhatsApp-alternatief Telegram. In de eerste week kreeg Telegram 800.000 Nederlandse gebruikers erbij. Nu, bijna 1,5 jaar later is het allemaal goed gekomen met WhatsApp en beschikt het nog steeds over 800 miljard gebruikers die wekelijks 195 minuten actief zijn op de applicatie. Tevens komen er dagelijks nog 1 miljoen gebruikers bij.

Bekijk hieronder een aantal leuke feitjes over WhatsApp. Lees ook: WhatsApp een deel van je marketingmix.

[cml_media_alt id='921']INFOGRAPHIC WHATSAPP[/cml_media_alt]

 

Bron: Frankwatching.com