9

Vergroot je bereik op Pinterest

Pinterest app

De meeste trendwatchers weten het zeker. Pinterest moet je dit jaar niet links laten liggen. Het aantal gebruikers stijgt maandelijks nog gestaag. Tevens is de app / website een uniek platform voor ondernemers om hun (potentiële) klanten te bereiken. Maar hoe zet je Pinterest eigenlijk effectief in?

Pinterest is een visueel prikbord waarop je beeldmateraal kunt plaatsen en delen met anderen. Je kunt je account opdelen in verschillende boards, een verzameling van content in een bepaalde categorie. Deze prikborden kunnen bekeken worden door andere Pinterest-gebruikers en de inhoud delen met hun netwerk.

Visuele content

Bij Pinterest gaat het om de visuele content. Anders dan bij Facebook of Twitter waar het vooral om de geschreven boodschap gaat. De consument neemt informatie gemakkelijker op wanneer deze in een visueel jasje zit. Zoals de infographic hieronder.

Maar hoe zet je Pinterest in als marketingmiddel? De infographic hieronder geeft 5 tips voor het effectief inzetten van Pinterest. In 5 praktische stappen legt de infographic hoe je Pinterest als effectief marketingmiddel kunt inzetten.

[cml_media_alt id='911']Instagram[/cml_media_alt]

Bron: Frankwatching