5

Man of vrouw actiever op social media?

Social Media gebruiken

Vorige week verscheen het Nationale Social Media Onderzoek 2015, uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy. Hier werd onderzocht welke sociale media terrein winnen. Onder Nederlandse gebruikers is Instagram en Pinterest het meest populair. Facebook groeit nog lekker door in Nederland en Twitter zag een daling in gebruikers. In het onderzoek zijn er ook verschillen in leeftijd en geslacht geconstateerd.

Wie is er nou eigenlijk actiever op social media? Zijn dit mannen of juist de vrouwen? Quicksprout zocht dit uit en gaf antwoord op deze vraag door middel van een infographic. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de internetgebruikers actief is op social media. Ruim 72% van de mannen maakt gebruik van social media tegenover 76% van de vrouwen.

Pinterest en Google+

Wanneer er specifiek wordt gekeken naar de social media kanalen zijn vrouwen iets vaker actief op Facebook, Twitter en Instagram. Pinterest scoort ook goed onder de vrouwelijke internetgebruikers, maar liefst 69% van de gebruikers is vrouw. Mannen zijn meer actief op LinkedIn, Google+ en YouTube. Ze kijken gemiddeld een uur per week naar filmpjes op YouTube. Vrouwen zijn daarentegen maar een halfuur zoet met deze filmpjes.

Facebook

Uit het onderzoek is gebleken dat Facebook voor het eerst een daling heeft gezien in gebruik onder jongeren van 15 tot en met 19 jaar oud. Ondanks de daling in deze leeftijdscategorie zit het sociale media platform nog steeds in de lift.

Wanneer we weer kijken naar het verschil in geslacht zien we dat in Nederland 71% van de internetgebruikers Facebook gebruiken. Vrouwen posten over het algemeen 55% meer berichten op hun tijdlijn dan mannen. Ook hebben vrouwen op Facebook 8% meer vrienden dan mannen. Daarnaast is het opvallend dat vrouwen beduidend meer gamen op sociale media. Ruim 69% van de vrouwen speelt spelletjes op Facebook. Terwijl maar 31% van de mannen hier gebruik van maakt.

Wil je meer weten over de verschillen tussen mannen en vrouwen op gebied van social media gebruik? Bekijk dan de onderstaande infographic.

 

[cml_media_alt id='506']Social media[/cml_media_alt]
Bron: Frankwatching.com