7

Creëer een Instagram strategie

Instagram gebruiken

De ontwikkelingen op het gebied van visuele content ontwikkelt zich snel. Een van de platformen die je daarvoor uitstekend kunt inzetten, is Instagram. Het social media kanaal beschikt maandelijks over meer dan 300 miljoen actieve gebruikers.

Sinds de introductie van Instagram in 2010 deelden gebruikers meer dan 30 miljard foto’s met elkaar. Er worden iedere dag meer dan 70 miljoen foto’s en video’s geplaatst. Het ligt uiteraard voor de hand om jouw dag en ervaringen met anderen te delen, aangezien je altijd een smartphone of een tablet op zak hebt. Maar hoe speel je hier als ondernemer op in? Een goede Instagram strategie is een absolute must.

De onderstaande infographic, gemaakt door Salesforce helpt je op weg om stap voor stap de beste Instagram stategie te ontwikkelen. Erg belangrijk, wil je kans van slagen hebben. Want in vergelijking met Facebook- en Twitter-gebruikers zijn Instagram-gebruikers 58 keer meer geneigd om je berichten te delen, reageren of te liken.

Maar hoe zorg je ervoor dat je Instagram succesvol inzet? Zorg er in ieder geval voor dat je herkenbaar bent als merk en als onderneming. Denk aan het plaatsen van je logo op je profiel, gegevens over je organisatie, een link naar je website, maar zorg ook dat je herkenbaar bent met je berichten. Zorg ervoor dat je regelmatig content en beelden van goede kwaliteit publiceert.

 

[cml_media_alt id='781']Instagram gebruiken[/cml_media_alt]

 

 

 

Bron: Frankwatching.com